Thomas Sandell och Mora Armatur presenterar ny blandarserie – Mora One

Thomas Sandell, designer och arkitekt, har för första gången designat en hel blandarserie för kök och badrum. Formen och den avancerade produktutvecklingen bakom de högkvalitativa kranarna har gjorts i nära samarbete mellan Mora Armaturs team i Mora och Thomas. All tillverkning sker i Mora Armaturs fabrik i Östnor, en bit utanför Mora.

Mora Armatur fyller 90 år under 2017 och har därför valt att samarbeta med Thomas Sandell för att utveckla en sober och elegant blandarserie som sammanlänkar företagets historia med modern design.

– En blandare är en tydlig och funktionell inredningsdetalj som kan lyfta ett helt kök eller badrum. Med Mora One ville jag skapa blandare som hämtar inspiration från Mora Armaturs 90-åriga historia men är designad för ett modernt hem. En varm, sober och elegant serie, säger Thomas Sandell, arkitekt och designer.

Thomas har i utvecklandet av Mora One bland annat inspirerats av en klassisk gårdspump. En grön eller ofta rostfärgad pump som många av oss känner igen från ett landställe eller torp med egen brunn. Mora One har i likhet med gårdspumpen en konisk kropp och skarpa övergångar till de plana ytorna.

– Allt började med att jag såg en vacker gammal pump på en gårdsplan i Mora. Högrest och stolt. Precis detta ville jag åstadkomma med Mora One. En serie blandare som på ett stillsamt och elegant sätt berättar om användbarhet, skönhet och hållbarhet. Mora One har en tidlös design som kommer att växa med tiden, berättar Thomas vidare.

Det är en komplicerad och tidskrävande process att utveckla och producera en ny serie blandare. Varje kran gjuts i mässing och testas och modifieras under lång tid. Teknisk innovation, hantverk och design måste gå hand i hand för att få det att fungera.

– Thomas Sandell är en designer och arkitekt med stor och gedigen kunskap om vad människor söker och drömmer om när de skapar ett nytt hem. Detta i kombination med en stor förståelse för Mora Armaturs historik och avancerade produktion har resulterat i ett spännande samarbete som vi är mycket stolta över, säger Frank Rälg, produktchef Mora Armatur.

Mora One har avancerad och beprövad teknik. Ett exempel är mjukstängning på köks- och tvättställsblandare samt tryckstyrning på termostater. Ett övergripande mål för Mora Armatur är att blandarna ska bidra till en mer hållbar värld genom att spara så mycket vatten och energi som möjligt utan att tumma på komforten.

Mora One finns i utvalda butiker från och med 3 april 2017. Rekommenderat pris är från 3695 kronor (inkl. moms) för tvättställsblandaren, och från 4896 kronor (inkl. moms) för köksblandaren.

För mer information vänligen kontakta:

Thomas Sandell, thomas.s@sandellsandberg.se, +46(0)70 963 27 23

Malou Carlsson, marknadschef Sverige, malou.carlsson@fmm-mora.com, +46(0)250 59 64 33

För bokning av intervjuer vänligen kontakta:

Liza Skoglund, liza@balodis.se, + 46 (0)723 50 92 22

För högupplösta pressbilder vänligen besök Mora Armatur på MyNewsdesk