Jobba hos oss

Att jobba inom FM Mattsson Group är att vara en del av ett modernt och internationellt företag. Samtidigt får du möjlighet att verka för framtidens industri. Men det ger också en möjlighet att leva ett liv i en idyllisk miljö nära naturen. Här finns stora möjligheter till spännande arbetsuppgifter, karriärsutveckling och livskvalitet.

Karriär

Lediga jobb

Vi söker ofta nya, kompetenta och engagerade medarbetare. Här finns de tjänster vi söker just nu, till vårt moderbolag i Sverige samt våra huvudkontor och logistikcenter för varumärkesorganisationerna.

Prenumerera på lediga tjänster

Vill du registrera dig och prenumerera på lediga tjänster hos moderbolaget FM Mattsson AB?

Logga in på min profil

Du som redan har ansökt om jobb på FM Mattsson AB kan uppdatera dina uppgifter här.

Vår företagskultur

Kunden kommer först

För alla våra medarbetare innebär det att:
Kunden är alltid utgångspunkten. Vi är hela tiden fokuserade på att förstå̊ kunderna och snabbt ta fram de produkter de vill ha, när de vill ha dem – ibland även innan de vet exakt vad det är, men vill ha det när de ser det. Första och sista frågan vi ställer oss i viktiga beslut är därför: Är det rätt för kunden?

För våra chefer innebär det att man:
Skapar resultat och förstår affären och kunderna.
Agerar i ledarskapet enligt affärsprioriteringar. Sätter ambitiösa mål för verksamheten och medarbetarna. Genomför och följer upp. Fattar beslut även i osäkra situationer och respekterar de beslut som fattas.

Vi vinner tillsammans

För alla våra medarbetare innebär det att:
Laget är större än jaget. Vi bjuder aktivt in, lyssnar och tar tillvara kompetens över avdelningar och roller. Och när vi inte når hela vägen, lägger vi kraft på att lösa problemet och bli bättre nästa gång, tillsammans. Ju mer vi arbetar tillsammans desto enklare blir det att nå våra mål.

För våra chefer innebär det att man:
Utvecklar medarbetarna. Skapar förutsättningar för teamets och medarbetarnas utveckling. Lyssnar och kommunicerar öppet, rakt och ger återkoppling. Ger medarbetarna utrymme och frihet att agera. Bygger starka team och skapar förutsättningar för samarbete med andra. Verkar för en miljö av mångfald och inkludering.

Jag kliver fram

För alla våra medarbetare innebär det att:
Jag ställer upp, tar initiativ och sträcker ut en hand när någon behöver hjälp. Ser jag något som kan bli bättre agerar jag och löser det, för att göra vardagen bättre för mig själv och mina kollegor – och vår gemensamma leverans bättre för kunden.

För våra chefer innebär det att man:
Driver förbättring. Har ständigt företagets bästa i fokus och företräder arbetsgivaren i alla lägen. Uppmuntrar en kultur av innovation och kontinuerliga förbättringar. Skapar engagemang. Är ett föredöme. Visar insikt gällande sin personliga påverkan på andra. Efterfrågar feedback och tar ansvar för egen utveckling. Agerar med integritet och bygger förtroende.

Varför jobba hos oss?

Kraften i mångfald

Vi vill attrahera, utveckla och behålla de mest talangfulla medarbetarna, oavsett bakgrund och erfarenheter. På så sätt skapar vi tillsammans en dynamisk arbetsmiljö, där innovation och nya perspektiv kan frodas. Läs mer om hur vi jobbar för att uppnå detta vid rekryteringar till vårt moderbolag FM Mattsson AB.

Utvecklas med oss

En karriär på FM Mattsson Group kännetecknas av en hög grad av eget ansvar, varierande och utmanande arbetsuppgifter och goda utvecklingsmöjligheter.

Flera av våra medarbetare har arbetat många år på koncernen och valt att testa nya tjänster och utmaningar inom vår verksamhet.

Under 2023 har:

0 %

av chefstjänster blivit tillsatta av interna kandidater

0 %

av alla utlysta tjänster blivit tillsatta av interna kandidater

Gemenskap

Vår främsta styrka är våra medarbetare. Det är viktigt för oss att du mår bra och känner dig uppskattad. Därför anordnar vi en rad aktiviteter där vi har roligt tillsammans, och bygger gemenskap med både våra närmaste kollegor och övriga från koncernen.

Jobba hos vårt moderbolag FM Mattsson AB

FM Mattsson AB har huvudkontor och fabrik i Mora, men även kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö samt vissa medarbetare som jobbar på distans i andra delar av landet. På FM Mattsson AB finns ett brett spann av olika tjänster, allt från maskinoperatör i vår moderna fabrik till produktutvecklare och marknadskommunikatör. Dessutom har du möjligheten att få bo i det vackraste av Dalarna!

Medarbetarerbjudande

Det kanske är självklart, men för oss är det viktigt att understryka: vi erbjuder en rad förmåner och medarbetarerbjudanden som hjälper dig både i din anställning och på din fritid. Vilka förmåner du är berättigad till beror på vilken anställning du har samt på vilken ort du arbetar.

Exempel på förmåner:

  •   Flextid
  •   Föräldralön
  •   Grupplivförsäkring
  •   Kollektivavtalad tjänstepension
  •   Hälsoaktiviteter
  •   Massage på arbetstid
  •   Friskvårdsbidrag

 

Du får utöver detta en arbetsgivare som är medlem i Teknikföretagen och har kollektivavtal med IF Metall och Unionen/Sveriges Ingenjörer/Ledarna.

Bo och leva i Mora

Välkommen till Mora! Med sin vackra natur, rika kultur och höga livskvalitet är det en pärla vid Siljans strand. Här finns stora möjligheter till personlig och professionell utveckling, både utbildnings- och yrkesmässigt. I Mora finns en stor mängd verksamheter, inom industri, turism, träförädling, teknologi och mycket annat. Läs gärna mer på moragruppen.se.

Här finns vandring, segling och skidåkning precis runt hörnet. Längtar du efter en lugnare och mer harmonisk livsstil? Eller ett mer aktivt liv? Mora erbjuder livskvalitet på alla sätt!

Läs gärna mer om vad Mora har att erbjuda på mora.se och moraoutdoor.se

Medflyttarservice

Som en extra hjälp till dig som får jobb hos oss och som idag inte bor i Dalarna, erbjuder vi medflyttarservice via vår partner Rekryteringslots. Det fungerar som ett stöd och lots för din medflyttande partner, så att hen också hittar ett passande jobb i sin nya hemmaregion. Rekryteringslots agerar även bollplank när det gäller andra frågor som är viktiga vid en flytt till en ny region. 

Läs mer på rekryteringslots.se