Våra varumärken

Våra varumärken har olika profiler, men alla utgår från form, funktion och hållbarhet. Genom flera förvärv de senaste åren har vi kunnat bredda koncernens produktportfölj.

Mora Armatur

Design to be used

FM Mattsson

Proffsens val

Damixa

Tap into your style

Hotbath

A tale of friends and inspiring people

Aqualla

Crafted to add a designer feel to your bathroom

Adamsez

Luxury Bathroom Products since 1880

Grundades: 1927

Huvudkontor och tillverkning: Mora, Sverige. 

Kännetecken: Hög kvalitet, elegans och upplevt värde, med en position inom det övre medium- och premiumsegmentet. Mora Armaturs produktserier präglas av modern design, användarvänlighet, kvalitet och miljömedvetenhet.

Fokusmarknad: Mora Armatur är ett livsstilsvarumärke som långsiktigt ska attrahera kundgrupper såsom arkitekter, inredare och designintresserade konsumenter.

Grundades: 1865

Huvudkontor och tillverkning: Mora, Sverige.

Kännetecken: Högt teknikinnehåll, kvalitet och tillförlitlighet har bidragit till varumärkets starka position och epitetet ”rörmokarens val”. Produkterna är baserade på beprövade lösningar med marknadsledande teknik, som till exempel mjukstängning, keramisk tätning, tryckbalanserade termostater, UV LED-rengöring och uppkopplade blandare. FM Mattssons produkter säljs av proffs, är för proffs och för alla som vill vara proffs.

Fokusmarknad: Varumärket FM Mattsson är marknadsledare på den svenska blandarmarknaden, väletablerat i övriga nordiska länder och representerat i stora delar av Europa.

Grundades: 1932

Huvudkontor och logistikcenter: Odense, Danmark.

Kännetecken: Förknippas med den välkända danska designtraditionen och med god kvalitet. Varumärket Damixa har ett brett sortiment och erbjuder ett stort antal kompletta serier för bad och kök. Produkterna har en funktionell design med innovativa lösningar där form och funktion går hand i hand.

Fokusmarknad: Damixa är ett av de främsta varumärkena i Danmark och är väl representerat i övriga Norden, Benelux och Tyskland. Varumärket finns i de flesta av marknadens försäljningskanaler, från premiumbutiker med integrerade köks- och badrumslösningar till gör-det-själv-varuhus och e-handel, och riktar sig till dem som uppskattar prisvärd design.

Grundades: 2007

Huvudkontor och logistikcenter: Rotterdam, Nederländerna och Viareggio, Italien.

Kännetecken: Italiensk design med hög kvalitet och snabb, kundanpassad
time-to-market. Varumärket har en stark produktportfölj med mängder av
ytbehandlingar och olika formspråk för att kunna attrahera huvudmålgruppen – konsumenterna.

Fokusmarknad: Från försäljningsstarten 2008 har varumärket blivit marknadsledande inom Benelux och har i dag mer än 400 återförsäljare. Hotbaths italienska säljkontor jobbar mot flertalet internationella marknader.

Grundades: 2011

Huvudkontor och logistikcenter: Newtownards utanför Belfast, Nordirland.

Kännetecken: Aqualla erbjuder ett unikt sortiment av badrumsprodukter –
kranar, duschar, speglar, handdukstorkar och tillbehör – som blandar distinkt
uttryck med praktiska funktioner för både klassiskt och modernt boende.

Fokusmarknad: Aqualla är en ledande leverantör i Storbritannien och Irland.
Varumärket finns i ett stort nätverk av återförsäljare.

Grundades: 1880

Huvudkontor och logistikcenter: Newtownards utanför Belfast, Nordirland.

Kännetecken: Intelligenta och snygga badkarslösningar för det perfekta badrummet. Detaljer som särskiljer oss från våra konkurrenter och skapar ett riktmärke för kvalitet, prestanda och estetik.

Fokusmarknad: Adamsez är ett etablerat varumärke med lång historia, nuvarande marknadsfokus ligger i Irland och Storbritannien. Varumärket finns i ett stort nätverk av återförsäljare.