Stilren design möter nya branschkrav

Under våren 2021 kommer Mora Armatur successivt att lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som följer branschens senaste riktlinjer. Förutom de nya uppdateringarna utifrån riktlinjerna kommer produkterna att få en ny stilren och sober design och finnas i sex eleganta nyanser.

Från och med 1 januari 2021 gäller nya regler för en säker vatteninstallation. Syftet är att förebygga vattenskador genom att säkerställa kvaliteten vid en bad- och duschinstallation. Dessa regler gäller för nya byggnader, ombyggnationer, ändringar och utbyte av produkter där projekterings- och installationsarbeten har startats efter 1 januari 2021.

– De nya branschriktlinjerna riktar sig till samtliga aktörer i branschen för att kunna planera ett projekt utifrån de nya riktlinjerna på marknaden. Förändringen innebär bland annat att längden på skyddsrören i väggen förändras samt att det blir glesare mellan rören för att förbättra förutsättningarna för ett säkrare tätskikt och på så sätt minska vattenskadorna, berättar Mattias Frost, segmentsansvarig på Mora Armatur.

Sober design

Unikt med de nya produkterna är den stora variationen av färgnyanser som går i en neutral skala och passar till våra klassiska kromade dusch- och badkarsblandare men även till våra mer moderna blandare i olika nyanser. Blandarfästena kommer att erbjudas i en stilren oval form men även i ett mer fyrkantigt utseende. Fästena kommer att finnas för PEX 15 och 16 i 150 och 160 c/c i krom, medan de färgade nyanserna kommer enbart i 160 c/c.

I sortimentet kommer det även att erbjudas ventilfästen, väggbrickor, täckbrickor och kopplingar till väggdosor för olika anslutningar. Väggkopplingarna i krom finns redan nu ute på marknaden. Övriga produkter kommer successivt att lanseras under våren 2021. Se Mora Armaturs webbplats eller kontakta närmaste säljare för mer information eller rådgivning kring de nya branschreglerna.