Stafettvasan viktigt kundevent för FM Mattsson

I samband med Stafettvasan bjuder FM Mattsson in kunder och samarbetspartners till Mora och i dagens stafett deltar hela 16 lag. Under torsdagen laddade stafettdeltagarna upp med bland annat fabriksbesök, föreläsningar och gemensam middag.

Vasaloppets vintervecka är sedan många år ett viktigt forum för FM Mattsson som tar tillfället i akt och bjuder in kunder och samarbetspartners till Mora. Ända sedan Stafettvasan startade 2003 har företaget förlagt ett årligt kundevent i samband med fredagens stafett.

– Stafettvasan, som går idag fredag, är ett jättebra tillfälle för oss på FM Mattsson att träffa våra kunder och samarbetspartners. Vi får möjlighet att prata affärer samtidigt som våra kunder får möjlighet att uppleva Vasaloppsveckan genom att delta i Stafettvasan, säger Peter Hermansson, försäljningschef vid FM Mattsson.

Unik tillverkning
Företagets säljare har bjudit in kunder från hela Sverige och i dagens Stafettvasa deltar 16 lag.

– Eventet började igår med en fabriksvisning där våra gäster fick se hur vi tillverkar våra blandare. Det vi har här i Mora är unikt, det vill säga att vi stoppar in ett råmaterial i ena änden av fabriken och i andra änden kommer det ut en färdig konsumentprodukt. Det är vi stolta över att visa upp.

Tips inför Stafettvasan
Under torsdagseftermiddagen fick de 16 lagen hjälp med vallning av IFK Mora Orienteringsklubb. Torsdagen bjöd också på uppladdning i form av föreläsningar. Vasaloppsvinnaren 2001, Henrik Eriksson, och skidlegenden Torgny Mogren arbetar båda inom FM Mattsson Mora Group. För gästerna berättade de som sina karriärer och gav samtidigt tips inför dagens Stafettvasa. På plats var också Vasaloppets sportchef Tommy Höglund som pratade om förhållandena inför dagen samt konstaterade att årets vasaloppsvecka hittills bjudit på både riktigt bra och riktigt dåliga förhållanden.

Får uppleva folkfest
Uppladdningen avslutades med mingel och en gemensam middag.

– Det här kundeventet upplevs väldigt positivt både av våra kunder och av oss på FM Mattsson. Det är något vi pratar med varandra om under hela året. Att våra kunder får möjlighet att uppleva den folkfest som Stafettvasan är gör förhoppningsvis att de tänker lite på oss när de sitter framför teven och tittar på Vasaloppet på söndag, säger Peter Hermansson.

Bildtexter

Ända sedan Stafettvasan startade 2003 har FM Mattsson förlagt ett årligt kundevent i samband med fredagens stafett. För Peter Hermansson, försäljningschef, och hans kollegor är Stafettvasan ett bra tillfälle att bygga relationer med företagets kunder och samarbetspartners.

Skidlegenden Torgny Mogren och Vasaloppsvinnaren 2001 Henrik Eriksson arbetar båda inom FM Mattsson. Under torsdagen föreläste de för företagets gäster om sina karriärer samt delade med sig av tips inför dagens Stafettvasa.