Silhouet – essensen av skandinavisk design och kvalitet

Nu presenterar Damixa serien Silhouet – ett nytt, elegant sortiment av blandare och duschsystem för det moderna hemmet. Serien är designad av den danska designduon Halskov & Dalsgaard, som med Silhouet fortsätter Damixas tradition med dansk design och kvalitet i världsklass.

Dansk design och dansk kvalitet är kärnan i Damixas nye designserie Silhouet. Uttrycket är avskalat och enkelt, det nordiska designuttrycket är tydligt i hela serien. Samtidigt ger Silhouet ett intryck som sträcker sig långt utanför de skandinaviska gränserna.

Silhouets stilrena linjer har skapats av danska Halskov & Dalsgaard Design i samarbete med Damixa. Båda är kända för exklusiv skandinavisk design och kvalitet i toppklass. I fokus för design- och produktionsprocesserna står även hållbarhet, med fokus på resurs- och energibesparing.

Silhouet-serien från Damixa innehåller vattenkranar för kök och badrum samt ett duschsystem med termostat, handdusch och en elegant ”svävande” huvuddusch. Den erbjuder flera smarta och unika Damixafunktioner som ökar komforten och sparar vatten och energi: Kallstart, Skållningsskydd, Rub Clean och Eco Save.

– Silhouet representerar allt Damixa står för: Skandinavisk design med enkla linjer, oöverträffade kvalitetsprodukter samt en stark inriktning på att minska vatten- och energiförbrukning, säger produktchef Søren Braae.

Bakom Halskov & Dalsgaard Design står Christina Halskov och Hanne Dalsgaard. Med Silhouet var målet att skapa en serie armaturer i en design och kvalitet som håller i många år.

Vattenkranen är både ett funktionellt verktyg och ett designelement i moderna hem. Silhouet är vårt erbjudande om moderna, enkla och inbjudande armaturer, som det är ett nöje att använda i vardagen, säger Christina Halskov.

För mer information vänligen kontakta:

Malou Carlsson, marknadschef Sverige, malou.carlsson@fmm-mora.com,

+46 (0)250 59 64 33