Ronald McDonald Hus i Lund väljer FM Mattsson som sponsor till sina nya badrum

På Ronald McDonald Hus i Lund kan familjer med svårt sjuka barn bo. Huset byggdes 2003 och ligger alldeles vid Universitetssjukhuset i Lund. Här kan familjer landa i en hemlik miljö mellan specialistbehandlingarna på sjukhuset. Nu är det dags för nya fräscha badrum – och FM Mattssons blandare var det självklara valet.

Viktigt med hög kvalitet för familjerna
Bakom huset står Ronald McDonald Barnfond, som är en ideell insamlingsstiftelse. I huset i Lund, som är ett av fem i Sverige, finns allt man behöver för att kunna leva så vardagligt som möjligt. Här tar man emot 700 barnfamiljer om året som är i behov av specialistvård. Målet är att familjen ska kunna vara tillsammans, under den svåraste tid som ett barn kan uppleva i livet.

Eftersom huset har funnits sedan 2003 börjar det bli slitet och nött på sina ställen. Vi har därför bestämt att nu renovera våra 20 äldsta badrum. Vi har en vilja att hålla en hög kvalitet och hygiennivå, vilket är särskilt viktigt för våra boende som till exempel kanske väntar på ett nytt hjärta, säger Jennie Norén, verksamhetschef på Ronald McDonald Hus i Lund.

Blandaren 9000E i samtliga badrum
Hela huset är byggt och finansierat av skänkta medel och bidrag, och även badrumsrenoveringen sker med hjälp av flera företag som sponsrar med badrumsprodukter. I början av januari satte renoveringen igång, och man räknar med att kunna vara klara till sommaren.

Vi är glada att Ronald McDonald Hus i Lund har valt FM Mattssons blandare, både till dusch och tvättställ för samtliga badrum. Modellen 9000E är vår mest sålda och har alla de funktioner som är lämpade för den här typen av verksamhet. Dessutom sparar dessa blandare både vatten och energi och är bra för miljön, vilket passar bra in på Ronald McDonalds krav på hög kvalitet och hygiennivå säger Peter Hassel, säljare på FM Mattsson.

Det är fantastiskt skönt att kunna upprätthålla en hög kvalitet, och att vara säker på att vi kan erbjuda det bästa för de familjer som så väl behöver det. Vi är oerhört tacksamma för att FM Mattsson och övriga företag är med och stöttar oss i detta, utan dem hade det faktiskt inte kunnat bli några nya badrum, säger Jennie Norén.