Ronald McDonald Hus i Göteborg renoverar – och väljer FM Mattsson 9000E till samtliga badrum

Ronald McDonald Hus i Göteborg ligger alldeles vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, och huset är till för de barnfamiljer som får specialistvård på sjukhuset. För tre år sedan växte huset till att omfatta 41 familjerum. Nu renoverar huset sina äldsta rum, och i samtliga badrum har man valt FM Mattsson 9000E blandare och duschar.

Huset i Göteborg är ett av fem i Sverige. Det byggdes 1999 och fram till en stor utbyggnad som blev klar 2017 har det i snitt bott 600–700 familjer där varje år. Sedan dess har antalet familjer ökat till 800–900 per år. Målet med huset är att familjer ska kunna vara tillsammans och leva så vardagligt som möjligt, under en väldigt svår tid i livet.

Nu renoveras de äldsta rummen, under fyra etapper för att beläggningen ska påverkas så lite som möjligt. Den fjärde och sista etappen har påbörjats, och allt förväntas vara klart innan midsommar.

Krav på hygien, kvalitet och energibesparing
Både i utbyggnadens nya badrum och de renoverade badrummen installeras blandaren 9000E, både för dusch och tvättställ. Modellen är FM Mattssons mest sålda och har alla de funktioner som behövs i en verksamhet som ställer höga krav på både hygien, kvalitet och miljö.

En hög hygiennivå är väldigt viktigt för oss, med tanke på de familjer som bor hos oss. Även miljökrav med energibesparing är krav som vi ställer på våra blandare, samt att de ska vara enkla att använda och enkla att hålla rena, säger Bodil Frölén, verksamhetschef på Ronald McDonald Hus i Göteborg.

Långvarigt samarbete
FM Mattsson har sedan starten 1999 samarbetat med Ronald McDonald Hus.

Vi har ett långvarigt och bra samarbete med FM Mattsson som vi är glada över. Det är fantastiskt att de också är med och hjälper andra hus i Sverige. De gör skillnad för våra familjer, säger Bodil Frölén.