Prestigefyllda designpriser till danskdesignade blandare

Damixablandaren Tradition Pullout och A-Pex takdusch har just belönats med det prestigefyllda internationella designpriset Red Dot Award för bästa produktdesign 2016. De premieras för ”High Design Quality” och utmärker sig genom att låta daglig användning och snygg design förenas i en och samma produkt.

Världens främsta designpris, Red Dot Design Award, delas ut för en innovativ och framträdande produktdesign. 2016 nominerades 5200 produkter inom 31 kategorier. En utmärkelse är ett internationellt erkännande av stor dignitet. Nu belönas två danska formgivare för bästa produktdesign 2016 för Damixas köksblandare Tradition Pullout och A-Pex takdusch.

Tradition Pullout är en köksblandare i klassisk design med utdragbar slang som passar den moderna användarens behov. A-Pex takdusch har en minimalistisk design utan att göra avkall på duschkomforten. Med endast 40 mm i diameter ser takduschen liten ut, men har en bred och omfamnande stråle som ger en totalupplevelse i duschen.

– Red Dot är det mest prestigefyllda internationella designpriset, så vi är otroligt stolta över att få två designpriser på en gång. Det är första gången i Damixas historia. Damixas strategi är att göra innovativa, väldesignade produkter så detta är en viktig milstolpe för oss, säger Peter Wennerstein, marknadsdirektör på FM Mattsson Mora Group, företaget bakom Damixa.

Detta blir tionde respektive elfte Red Dot-priset som Damixa mottar för sina innovativa produkter, vilket visar att dansk design fortfarande har en stark position på den internationella marknaden. Utmärkelsen innebär att A-Pex och Tradition Pullout omnämns i ”Red Dot 2016 Winners Book” och kommer att ställas ut på Red Dot-museet i Essen, Tyskland.