Ny VD för FM Mattsson Mora i Holland och Belgien

​Marcel van´t Ent har utnämnts till ny VD för FM Mattsson Mora Groups dotterbolag i Holland respektive Belgien. Marcel van´t Ent har gedigen erfarenhet från blandarmarknaden och från att driva försäljning av konsumentvaror både via återförsäljare och grossister. Han kommer ansvara för koncernens samtliga tre varumärken Mora Armatur,
FM Mattsson och Damixa i regionen.

FM Mattsson Mora Group har tidigare drivit delar av verksamheten i Benelux-regionen via agenter och samarbetspartner men samlar nu samtliga tre varumärken i en egen regi.

– Vi ser fram emot att välkomna Marcel som ledare för vår Benelux-verksamhet, där vi nu själva övertar kontrollen över försäljningen. Marcel är en ledare med ett tydligt fokus på försäljning, produktutveckling, marknadsföring och på att utveckla starka team för att nå bra resultat, säger Fredrik Skarp, VD, FM Mattsson Mora Group.

Marcel van’t Ent kommer närmast från en position som Commercial Manager i Bruynzeel Home Products, som säljer kranar och badrumsmöbler. Dessförinnan hade han ledande positioner inom Riho Produkter och Berglen Group. Marcel var under åren 1989-1999 internationell försäljningschef för Damixa i Holland.

– Jag ser fram emot att leda teamet i Holland och Belgien och fånga de möjligheter som ligger i FM Mattsson Mora Groups långa historik, starka marknadsposition i Norden och betydande utvecklingspotential i Benelux. Min ambition är att utveckla bolagets tre starka varumärken och bygga ett framgångsrikt samarbete med kunder och återförsäljare, säger Marcel van't Ent tillträdande VD för FM Mattsson Mora Groups dotterbolag i Holland respektive Belgien.

Marcel van’t Ent kommer att leda verksamheten för Benelux-regionen från kontoret i Den Bosch, Holland, där Mora Armatur, FM Mattsson och Damixa finns representerade. Han tillträder den 1 maj 2016.

För ytterligare information, kontakta:

Fredrik Skarp, VD och koncernchef i FM Mattsson Mora Group AB, telefon +46(0)705415541