Ny takdusch från Damixa: Design med fokus på detaljer

För första gången kan man nu duscha med hand- och takdusch samtidigt. Damixas prisbelönade A-Pex-serie har fått en takdusch som matchar seriens eleganta och enkla stil. Med endast 40 mm i diameter ser takduschen liten ut men har en bred och omfamnande stråle som ger en skön dusch.

Det nya A-Pex-duschsystemet bygger på funktionsmässiga överraskningar. Den mjuka, varma strålen från takduschen går att kombinera med en motsvarande stråle från handduschen. Att både tak- och handdusch kan användas samtidigt är helt nytt.

Andra särskilda kännetecken är att duschhuvudet i den fastmonterade duschen kan justeras, och att den flexibla handduschen har ett handtag av svart metall kombinerat med duschhuvud i krom. Båda duscharna har klockformade munstycken som matchar den stilrena och tidlösa designen.

Anmärkningsvärt i designen är att själva duschstången är i ett stycke. Tillsammans med duschslangen av svart gummi ger den A-Pex-serien dess karakteristiska vattenrörslook. Det gör även duschsystemet lätt att hålla rent. Även det platta rub clean-gummit på duschmunstyckena gör det enkelt att hålla duschen ren.

-– Med A-Pex bestämde jag mig för att designa en enkel, logisk och karaktärsfull takdusch. Den förenar klassiska funktioner som du hittar i traditionella vattenkranar och duschar med nya lösningar
och hög användbarhet, säger industridesignern Anders Hermansen som även har designat högtalare och tv-apparater för B&O.