Mora MMIX – livslång kvalité och känsla

Mora Armatur gör en av sina största satsningar någonsin och lanserar en ny komplett kranserie; Mora MMIX. Med fokus på smakfulla detaljer, bekväma användarfördelar och miljöanpassade egenskaper blir Mora MMIX den ultimata serien för alla som värdesätter kvalité och känsla i hemmet. Serien består av kranar för kök, tvättställ, dusch och bad.

Mora MMIX karaktäriseras av en klassisk tidlöshet i kombination med nutida och moderna kvalitéer.
Produkterna tillgodoser alla de krav som ställs på daglig användning i ett livslångt boende samtidigt som de är tidsenliga med en ny design och nya material som tar hänsyn till både miljö och välbefinnande. Samtliga kranar är märkta med EcoSafe, ett miljökoncept som innebär att hela serien är tillverkad med miljömedvetenhet i alla led; från tillverkning och materialval till användarfunktioner.

Det är med stolthet som vi nu lanserar Mora MMIX på marknaden. Lanseringen är en av de största satsningar vi gjort och hela serien präglas av precision in i minsta detalj. Vi har utgått från användaren och arbetat fram en produkt med fokus på de detaljer som användaren är i daglig kontakt med. Vi har tagit hänsyn till både energiförbrukning, design och praktiska funktioner där enkelhet och äkthet kombineras med ett effektfullt nytänkande, säger Ove Sundqvist produktchef på Mora Armatur.

Samtliga kranar i Mora MMIX är tillverkade i material som ger minimal miljöpåverkan och som dessutom gör att de varma ytorna på duschblandaren elimineras och risken för att bränna sig blir näst intill obefintlig. Designen bakom Mora MMIX är framtagen av Claes Frisk, en formgivare från de egna leden som i konkurrens med sex nationella och internationella designbyråer kvalificerade sig med sin smakfulla och tidlösa design.

Märkt med EcoSafe
Miljökonceptet EcoSafe, som kännetecknar hela Mora MMIX-serien, innefattas av en rad miljömässiga fördelar, däribland ESS, Ecostrålsamlare och keramisk tätning.

ESS – Energy Saving System
Med Mora ESS-funktion blir det slentrianmässiga slöseriet med varmvatten obefintligt. Funktionen bygger på att kallvattenzonen på kranen har utökats och inget varmvatten förbrukas såvida man inte själv vrider kranen till varmvattenzonen.

Ecostrålsamlare
Alla kranar i Mora MMIX har en så kallad Ecostrålsamlare som begränsar maxflödet av vatten och därmed minskar åtgången av både varmt och kallt vatten.

Keramisk tätning
Kranarna i Mora MMIX är även försedda med keramisk tätning vilket gör att kranarna aldrig står och droppar i onödan – en funktion som kan spara enorma mängder vatten varje år. 

Cirkapris kökskran: 1700 kronor
Cirkapris tvättställskran: 1300 Kronor
Cirkapris badkarsblandare: 2900 kronor
Cirkapris duschblandare: 2100 kronor