Mora Armatur ‒ Årets varumärke

Mora Armatur tog under torsdagen emot utmärkelsen Årets Varumärke på Stjärngalan med nomineringen att Mora Armatur skapat en genomarbetad och stilren strategi och positionerar sig som en ledande tillverkare av VVS-produkter.

De var under torsdag eftermiddag som årets Stjärngala gick av stapeln, i år i en digital anda. Dalarna Business som arrangerar Stjärngalan delar ut utmärkelse i åtta kategorier och det var i kategorin Årets varumärke som Mora Armatur med sin varumärkesresa knep första platsen.

Vi är mycket glada och stolta över att få denna utmärkelse. Mora Armatur har funnits i snart ett sekel, och drivit på designutvecklingen i Skandinavien. För nästan ett år sedan påbörjade vi vår varumärkesresa genom att lansera en helt ny produktserie – där vi utforskade ny innovativ teknik samtidigt som vi fortsatt att möta proffsens krav på design, funktion och kvalitet. I och med denna möjlighet passade vi på att utveckla varumärkets visuella identitet och höja dess upplevelse. Att bli tilldelad denna fina utmärkelse skapar en intern stolthet och bekräftelse på att det vi gör är bra. En skön känsla som vi kommer att ta med oss vidare i vår fortsatta implementeringsprocess, säger Malou Carlsson, varumärkes- och sortimentschef.

Juryns motivering för årets varumärke lyder:
”Företaget vågar och lyckas med att skapa en varumärkesplattform med den genuina dalaorten Mora som varumärke för sina produkter. Med ett stilrent och modernt typsnitt lyckas man särskilja sina produkter på en konkurrensutsatt marknad.”