Miljösmart i kök och badrum

FM Mattssons kranserie 9000E sätter miljön och energieffektiviteten i fokus. Det handlar om smarta funktioner som minskar vattenförbrukningen utan att göra avkall på komforten.

FM Mattssons kranserie 9000E sätter miljön och energieffektiviteten i fokus. Det handlar om smarta funktioner som minskar vattenförbrukningen utan att göra avkall på komforten.

E står för Ecosafe och det är just vad som kännetecknar FM Mattssons 9000E-serie som sätter miljön och energi-effektiviteten överst på listan.

För att minska vattenförbrukningen har blandarna kallstart som standard. När du öppnar kranen med spaken rakt fram kommer bara kallt vatten, inte blandat kallt och varmt vatten som ur en traditionell kran.

Ecoflödet som reglerar vattenflödet i FM Mattsson ettgreppsblandare och duschar sparar ytterligare vatten. Blandarna är begränsade till 6 l/min för tvättställsblandare och 9 l/min för köksblandare vid 3 bars tryck. På de flesta andra kranar är motsvarande siffran för både tvättställsblandare och köksblandare 12 l/min.

Mjukstart är funktionen som gör att kranen stängs med en anings fördröjning. Du slipper smällar i rören vilket på sikt ökar livslängden på både kran och rör.

Helt enkelt smarta lösningar för miljömedvetna!

Köksblandaren 9000E III har en svängbar pip och funktioner som kallstart, mjukstart och ecoflöde. Cirkapris 1 790 kronor, med diskmaskinsavstängning 2 240 kronor.

9000E Combi 160 c/c är den tryckbalanserade termostatblandaren med dusch-anordning Ebro. Ecoflöde, kalkavvisande sil, tvålhylla, flexibelt väggfäste och kapbart duschrör. Cirkapris 6 030 kronor.

Tvättställsblandaren 9000E med funktionen ecoflöde som reglerar vattenflödet och sparar vatten. Cirkapris 1 385 kronor.

Köksblandare 9000E Flexi med flexipip är svängbar 360°. Blandaren har funktionerna ecoflöde, mjukstart och kallstart. Cirkapris 5 570 kronor, med diskmaskinsavstängning 6 040 kronor.

För ytterligare information
Kontakta Olivia Kukacka,08-400 255 17, olivia@perpr.se.
Högupplösta bilder
Hittar du i bildbanken www.perpr.se.