Mija Kinning tolkar Mora Armaturs koncept ”Livet runt kranen” på Möbelmässan

Under Möbelmässan, Stockholm Furniture Fair 6–10 februari, samarbetar Mora Armatur med en av Sveriges mest välkända inredare och programledare, Mija Kinning. Med Mora Armaturs senaste designkran Mora One i centrum bygger Mija upp en miljö med tydliga material och hantverksinfluenser från Dalarna.

Mora Armaturs monter visar Mora One i både kök och badrum och är designad och inredd av Mija som även finns på plats under mässan. Förutom att visa och demonstrera kranarna handlar konceptet på Möbelmässan även om att ge inspiration kring hur vi kan leva och inreda våra hem med kranen i centrum – ett långsiktigt arbete som Mora Armatur kallar ”Livet runt kranen”.

– Mora One är en väldigt vacker produkt designad av Thomas Sandell. I likhet med Thomas har jag inspirerats av både orten Mora och varumärket Mora Armatur som i sig är ett stycke svensk industrihistoria. På Möbelmässan plockar jag in Dalarna men i en modern tappning. Vi ser furu, spån, betong och puts i både kök och badrum. Svensk hantverkstradition och kulturarv finns också med i form av fantastiska tvålar från Klockargården samt handdukar från Växbo Lin, berättar Mija Kinning.

– Jag gillar inredningsdetaljer och produkter som bär på en historia och visar på hantverksinnovation. I utvecklingen av Mora One inspirerades Thomas Sandell av en gammal gårdspump han såg på plats i Mora. Utöver formen är duschens funktion extremt härlig med sitt stora ”tak” som ger en känsla av att stå under ett varmt och mjukt sommarregn, berättar Mija vidare.

För besökarna finns en tävling framtagen av Mija där man får gissa på olika dofter. Vinnaren får hjälp att planera sitt badrum genom att Mija tar fram skisser och moodboard.

Om Mora One

I samband med Mora Armaturs 90-årsjubileum 2017 fick Thomas Sandell, designer och arkitekt, i uppdrag att ta fram en helt ny kranserie för Mora Armatur. Formen och den avancerade produktutvecklingen bakom de högkvalitativa kranarna skapades i nära samarbete mellan Mora Armaturs team i Mora och Thomas. Kranserien tillverkas lokalt i Mora Armaturs fabrik i Östnor, en bit utanför Mora.

– En blandare är en tydlig och funktionell inredningsdetalj som kan lyfta ett helt kök eller badrum. Med Mora One ville jag skapa blandare som hämtar inspiration från Mora Armaturs 90-åriga historia men är designade för ett modernt hem. En varm, sober och elegant serie, säger Thomas Sandell, arkitekt och designer.

Om Mija Kinning

Mija är inredningsdesigner och var under många år programledare för olika bygg- och inredningsprogram i tv som exempelvis Bygglov och Roomservice. Hon bor i Skåne men driver även ett inrednings- och fastighetsbolag på Mallorca. I Sverige arbetar hon bland annat med husföretaget Optimala Hem, Ballingslöv och Mora Armatur. Sedan många år är hon även en flitigt anlitad föreläsare inom renovering, inredning och husköp.

För mer information vänligen kontakta:

Malou Carlsson, marknadschef Sverige, malou.carlsson@fmm-mora.com,

+46(0)250 59 64 33

För bokning av intervjuer vänligen kontakta:

Liza Skoglund, liza@balodis.se, + 46 (0)723 50 92 22