Kallt, kallt, varmt – ett val för miljön och plånboken

Tiden för att få varmvatten är densamma som i en vanlig kran men du kan spara upp till 30 procent på varmvattenförbrukningen utan att märka någon skillnad. FM Mattssons miljövänliga serie 9000E får kallstart som standard.

När en vanlig traditionell kran öppnas med spaken rakt fram tas både varm- och kallvatten. Sällan hinner varmvattnet fram utan stannar halvägs framme – helt utan nytta.

Med kallstart kommer det endast kallvatten när kranen öppnas med spaken rakt fram, vilket gör att varmvattenförbrukningen minskar med upp till 30 procent. Komforten bibehålls, det går lika snabbt att få varmt vatten som i en vanlig kran.

– I ett villahushåll går en femtedel av energiförbrukningen till varmvatten och i lägenheter är andelen ännu högre. Därför gäller det att hela tiden hitta nya sätt att spara energi, men samtidigt bibehålla komforten, säger Marina Thors Morell, produktchef vid FM Mattsson gällande kallstart som standard på 9000E-serien.

Med blandarna i 9000E-serien kan du spara många onödiga droppar varmvatten utan att märka någon skillnad, cirkapris 1390 kronor, tvättställsblandaren, 1790 kronor, köksblandaren, FM Mattsson.

För ytterligare information kontakta Lotta Bergqvist, 08-400 255 15, lotta@perpr.se.

Högupplösta bilder, fakta och prisuppgifter på alla blandare hittar du på www.perpr.se/bildbank.