FM Mattsson sponsrar Sjöräddningssällskapet i bygget av ett nytt stationshus i Fjällbacka

Sjöräddningssällskapet är en frivillig och ideell verksamhet som räddar liv till sjöss och medverkar vid nästan all sjöräddning i Sverige. Föreningen är helt finansierad av gåvor, medlemskap och ideella insatser, och nu donerar FM Mattsson produkter till den nya stationen i Fjällbacka.

Sjöräddningssällskapet har funnits sedan 1907 och har idag 72 räddningsstationer på strategiska platser längs Sveriges kuster och stora sjöar. En av stationerna ligger i Fjällbacka, Bohuslän som i år fyller 50 år. Lokalerna där är begränsade och därför har man beslutat att bygga ett helt nytt, större stationshus i två plan i Fjällbackas hamn. Rivningen är redan påbörjad, och man planerar att bygga den nya stationen under hösten.

Donationer möjliggör bygget
Det nya stationshuset kommer att ge Sjöräddningen tillgång till utbildningslokal, förvaring av utrustning, hygienutrymme, vilorum och möjligheter till samkväm. Bakom satsningen finns många donationer och gåvor. FM Mattsson är med och sponsrar med tvättställsblandare, köksblandare och ett antal duschset. 

Sjöräddningssällskapet är en viktig verksamhet, och därför vill vi på FM Mattsson vara med och bidra till att deras verksamhet kan bli ännu bättre. På Västkusten är Sjöräddningssällskapet ett starkt varumärke, och nästan alla som har båt här är medlem i föreningen. För mig är det här en hjärtefråga, säger Marcus Sahlsten säljare på FM Mattsson.