FM Mattsson Mora Group Danmark ApS flyttar till nya lokaler

Huvudkontoret för FM Mattsson Mora Group Danmark kommer att flytta till nya lokaler i sydvästra Odense i slutet av 2020. De nya lokalerna kommer att vara basen för lager och logistik, produktutveckling, försäljning och administration. I och med flytten kommer monteringsverksamheten att upphöra och i framtiden kommer färdigmonterade produkter att köpas in antingen direkt från leverantörer eller via koncernens fabrik i Mora.

 –  Den här förändringen kommer att skapa en mer fokuserad verksamhet med en mer flexibel kostnadsbas. Den kommer också att göra det möjligt för oss att förbättra utbudet till våra kunder genom att vi koncentrerar oss på att utveckla, marknadsföra och leverera de produkter kunderna vill ha samt bibehålla den höga servicenivån som varumärket Damixa är känt för, säger koncernchef Fredrik Skarp.

Koncernledningen bedömer engångskostnader för flytten upp till 12,5 miljoner kronor. De består av uppsägningskostnader, nedskrivning av tillgångar samt installation och flyttkostnader. Cirka 8 miljoner kronor kommer att redovisas under sista kvartalet 2019 och resterande under 2020. Därefter förväntas flytten generera en liten ökning av lönsamheten på kort sikt och med målet att fortsätta öka lönsamheten på lång sikt utifrån den nya verksamheten.

 – Det är viktigt för oss att verksamheten är kvar i Odense. Nu säger vi adjö till de lokaler som har varit hem för varumärket Damixa sedan 1968 och flyttar till moderna lokaler som passar bättre för vår framtida verksamhet och inriktning. Vi flyttar mer centralt och med större tillgänglighet för våra kunder, leverantörer och medarbetare, säger Henrik Egelund, VD för FM Mattsson Mora Group Danmark.

Koncernens försäljningskontor och showroom i Köpenhamn kommer inte att påverkas av flytten.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Fredrik Skarp, verkställande direktör, telefon: +46 (0)250-59 64 05.
Martin Gallacher, ekonomi- och finansdirektör, telefon: +46 (0)250-59 62 25.