FM Mattsson lanserar köksblandaren SILJAN flexi – för en mer hygienisk och funktionell vardag

I FM Mattssons signaturserie SILJAN lanseras nu SILJAN flexi. En köksblandare med löstagbart munstycke och valbar strålbild. Förutom en traditionell blandare lanseras även en beröringsfri variant, där vattenflödet startar automatiskt så fort händerna förs framför sensorn ‒ vilket erbjuder en mer hygienisk vardag.

FM Mattsson SILJAN är en bred serie med fokus på design, funktion och miljö, där blandarna ska vara det självklara valet för alla som strävar efter en mer funktionell och hållbar livsstil. Varianten SILJAN flexi innehåller FM Mattssons kända funktioner med kallstart, mjukstängning, temperaturspärr samt en energi- och vattenbesparande strålsamlare. Utöver dessa fördelar har SILJAN flexi även ett löstagbart munstycke och en valbar strålbild. Resultatet är en serie praktiska köksblandare som erbjuder en minskad vatten- och energiförbrukning, vilket i förlängningen främjar såväl ekonomi som miljö.

Beröringsfri och hygienisk
På ytan ser allt ut som vanligt, men under ytan döljer sig den elektroniska finessen. Köksblandaren SILJAN duo flexi är både en vanlig traditionell ettgreppsblandare och en modern beröringsfri blandare. I många år har vi kunnat tvätta händerna med beröringsfria blandare på offentliga platser, men nu finns de även för hemmabruk. En funktion som är praktisk även i hemmen eftersom blandaren inte behöver beröras för att tvätta rent kladdiga händer under matlagningen. Utöver att det är bekvämt är detta också en fråga om renlighet och hygien.

Enligt forskning är händer och ytor de vanligaste smittvägarna för bakterier. Här kan den beröringsfria blandaren vara till hjälp och minska bakteriespridningen eftersom köksblandaren aldrig behöver beröras för att användas. På så sätt hålls händer rena, bakterierna hålls i schack och vi behöver inte använda mer vatten än nödvändigt, eftersom blandaren slutar spola när händerna tas bort. SILJAN duo flexi har alla finesser som behövs för att underlätta köksarbetet, en hållbar livsstil när det är som bäst, säger Frank Rälg, produktchef smarta produkter.

Produkter:

  • SILJAN flexi – Art.nr: 83100010, RSK: 8311424
  • SILJAN flexi, med diskmaskinsavtängning – Art.nr: 83110010, RSK: 8311425
  • SILJAN duo flexi – Art.nr:83120010, RSK: 8338930
  • SILJAN duo flexi, med elektronisk diskmaskinsavtängning – Art.nr: 83130010, RSK: 8338931