Eksjöhus – hög kvalitet och hållbara samarbeten

I över 75 år har Eksjöhus ritat, konstruerat och tillverkat hus av trä. Företaget ingår i koncernen Lindholmsgruppen – en komplett husleverantör, från skog till färdigt hus. Även om de tillverkar mycket själva behövs en mängd leverantörer. Och här prioriterar Eksjöhus hållbarhet: de väljer produkter med hög kvalitet och utvecklar långsiktiga samarbeten med sina leverantörer.

EN AV VÅRA SAMARBETSPARTNERS

I småländska Eksjö finns Eksjöhus, som i över 75 år har ritat, konstruerat och tillverkat hus av trä. Företaget ingår i koncernen Lindholmsgruppen – en komplett husleverantör, från skog till färdigt hus. Även om de tillverkar mycket själva behövs en mängd leverantörer. Och här prioriterar Eksjöhus hållbarhet: de väljer produkter med hög kvalitet och utvecklar långsiktiga samarbeten med sina leverantörer.

Varje år tillverkar Eksjöhus 450 villor som blir hem till människor runtom i Sverige. För att bygga hållbara hus måste hela produktionskedjan, från råvara till slutprodukt, fungera och vara väl genomtänkt. Med egen skog, eget sågverk och egna transporter får Eksjöhus kontroll över hela processen, vilket blir hållbart både ur ett ekonomiskt och miljömässigt perspektiv.

Hög kvalitet viktigt
Eksjöhus strävar efter trygga, säkra och miljömässigt bra bostäder, som bidrar till ett hållbart liv för de som ska bo där. Val av material och produkter är de därför noga med, och hög kvalitet är genomgående för alla deras produkter, berättar Oskar Lindholm, vd för Eksjöhus Modulbygg AB och tidigare inköpschef på Eksjöhus AB.

Från materialen i huset till produkterna i kök och badrum väljer vi bara kvalitativa produkter som håller över tid. Det ska vara robust och genomarbetat. Att bygga hus är en stor investering, och därför vill vara ett tryggt val för våra kunder, säger Oskar Lindholm.

När det kommer till produktval utgår Eksjöhus alltid från kundperspektivet och ställer också krav på oss, vilket ger oss möjlighet att utvecklas, säger Ronny Karlsson, Key Account Manager på FM Mattsson.

Energieffektiva hem
Att bygga hus innebär många val. Med standardval begränsas mängden alternativ, vilket gör det enklare för kunden att välja. Eftersom energieffektivitet är en viktig aspekt för husen, har Eksjöhus valt FM Mattssons 9000E som standardval som blandare, både för kök och badrum. Blandaren är energiklassad och har kallstartsfunktion, vilket gör att man sparar på varmvattnet.

9000E är en bra standardblandare som tilltalar många. Den väger in allt. Vi tycker det är positivt att vi kan erbjuda en energieffektiv blandare som standard till våra kunder. Men om de vill ha något annat har de tillgång till hela FM Mattssons sortiment som tillval, berättar Oskar Lindholm.

Goda och långsiktiga relationer
Långsiktighet skapar stabilitet, något som är viktigt för alla parter i ett samarbete. En bra dialog är också centralt.

Samarbetet med Eksjöhus har alltid känts väldigt naturligt. Vi har båda en lång historik av generationsföretagande och ett långsiktigt trygghetstänk. Det tas inga förhastade beslut för att lösa kortsiktiga problem. Därmed har vi många beröringspunkter, säger Peter Hermansson, försäljningschef på FM Mattsson.

För oss är det viktigare att ha bra relationer med våra leverantörer, än att ha många leverantörer. Då kan vi skapa en gemensam syn. FM Mattsson förstår vad vi vill ha för kvalitet och vad som är viktigt för oss, säger Oskar Lindholm och fortsätter:

Vi vet att FM Mattsson är en stabil leverantör. Vi är jättenöjda med kvaliteten på blandarna och det är sällan något problem med dem. Men om det skulle uppstå problem vet vi att det finns en organisation bakom som stöttar upp och tar det på allvar. Och det är minst lika viktigt som bra produkter.