Designserien Silhouet i nya härliga färger – mattsvart, stål och mässing

Kök och badrum har en stor betydelse i våra hem. Vi använder dom varje dag, och funktionen är av största betydelse. Genom att addera färg och form i inredningen kan man uppnå stor effekt. Den eleganta designserien Silhouet från Damixa har nu utökats med tre snygga ytbehandlingar som ger fler möjligheter att sätta en mer personlig prägel på sitt hem.

Silhouet är en elegant och inbjudande blandarserie, designad av den prisbelönta danska duon Halskov & Dalsgaard. I serien finns blandare och duschar för både kök och badrum. Den introducerades tidigare i år med den klassiska ytan i krom, och nu finns alltså Silhouet med de nya ytorna i mattsvart, stål och mässing.

Fokus på kvalitet och hållbarhet

Många konsumenter vill kunna välja mellan flera färger på sina blandare. Damixa är känt för dansk design, vattenbesparande funktioner och oöverträffade kvalitetsprodukter. Därför är de tre nya ytbehandlingarna inte bara avsedda att se snygga ut men också med ett starkt fokus på användarvänlighet, kvalitet och hållbarhet, säger produktchef Søren Braae.

Tåliga ytbehandlingar

För två av de nya ytbehandlingarna – stål och mässing – har Damixa använt den speciella PVD-tekniken. Det ger en mycket hård metallbeläggning som är smutsavvisande, tålig mot repor och som inte bleknar. Den matta lacken är särskilt resistent mot smuts och fingeravtryck och håller den fina svarta färgen under många år.

Hela Silhouetserien erbjuder flera smarta och unika Damixafunktioner som ökar komforten och sparar vatten och energi: exempelvis kallstart, skållningsskydd, Rub Clean och Eco save.

Om de prisbelönta designerna:

Bakom Halskov & Dalsgaard Design står Christina Halskov och Hanne Dalsgaard, som sedan 1990 har designat en mängd olika produkter, bland annat åt Stelton, Holmegaard, IKEA och Sticks’n’Sushi. Duon har – som Damixa – vunnit flera utmärkelser för produktdesign.

Med Silhouet var målet att skapa en serie armaturer i en design och kvalitet som varar i många år, säger Christina Halskov.

Vattenkranen är både ett funktionellt verktyg och ett designelement i moderna hem. Silhouet är en modern, enkel och inbjudande serie armaturer, som det är ett nöje att använda i vardagen, säger hon.

För mer information vänligen kontakta:

Malou Carlsson, marknadschef Sverige, malou.carlsson@fmm-mora.com +46 (0)250 59 64 33

För högupplösta pressbilder vänligen besök:

https://www.mynewsdesk.com/se/fmmgroup/latest_media