Designad hållbarhet i fokus när Mora Armatur presenterar nya produkter

I samband med årets upplaga av mässan Nordbygg lanserar Mora Armatur två nya produktserier för kök och badrum – MMIX II och LYNX. MMIX II är uppgraderingen av Moras klassiska MMIX-serie medan LYNX är en helt ny portfölj eleganta och högkvalitativa produkter för såväl köket som badrummet. Genomgående för båda serierna är fokuset på hållbarhet i kombination med förstklassig design.

Sedan 1927 har Mora Armatur förbättrat och förstärkt vattenupplevelsen för miljontals människor med sina blandare, där balansen mellan design, kvalitet och funktion är optimal. Med målsättningen att leverera en design- och vattenupplevelse av högsta kvalitet och samtidigt minska miljöpåverkan lanserar Mora två nya produktserier som innehåller såväl kökskranar som duschar och tvättställsblandare:
MMIX II – en uppgradering av favoriten MMIX
Mora MIXX II är den moderna och hållbara uppgraderingen av den tidlösa favoriten MMIX. Den miljöcertifierade serien består av köks- och badrumsprodukter som pryder sin plats i hela hemmet. De främsta uppdateringarna har gjorts i duscharna. Både hand- och takdusch har försetts med en modernare design, där takduschen blivit större för en lyxigare vattenupplevelse. Förutom en mer elegant och modern design bidrar duscharna i MIXX II till en minskad förbrukning av både el och vatten – vilket är positivt för såväl miljön som plånboken.
Säljstart MMIX II: juni 2024. 
LYNX – hållbar design när den är som bäst
LYNX är Moras nya produktlinje av förstklassiga badrums- och köksprodukter helt i metall. Produktserien kommer i krom och mattsvart och är Moras första miljöprodukter i mattsvart. I arbetet med produktserien har stort fokus legat på att användaren ska kunna leva ett miljövänligt liv utan att göra avkall på estetik eller vattenupplevelse. Tack vare innovativa tekniska lösningar har Mora med LYNX lyckats sänka vattenflödet i handduschen utan att vattentrycket upplevs sämre.
Säljstart LYNX: september 2024. 
Samtliga produkter i serierna, för såväl kök, badrum och tvättstuga möter EU-taxonomins miljökrav.
– Vi är mycket stolta över dessa två produktserier. Vårt erfarna designteam har lyckats överträffa sig själva när det kommer till hållbar design och funktionalitet. Både MMIX II och LYNX har potential att bli riktiga favoriter hos såväl privatpersoner som bostadsutvecklare och inredare. Att de dessutom är väldigt smidiga att installera är ytterligare ett stort plus. Vi ser fram emot att marknaden ska få ta del av dessa nyheter, säger Marina Morell, varumärkeschef på Mora Armatur.
Nyheterna kommer visas upp i Mora Armaturs monter, A04:40, på Nordbygg 23-26 april.

Presskontakt
Marina Morell, varumärkeschef, Mora Armatur
Tel: +46 250 59 64 20
E-post: marina.morell@fmmattssongroup.com