Byt blandare och spara pengar

Sparkalkylatorn är en ny tjänst från FM Mattsson. Tack vare denna är det möjligt att på bara ett par minuter räkna ut hur mycket som går att tjäna på att byta ut gamla blandare mot nya med miljöfunktioner.

FM Mattsson lanserar nu Sparkalkylatorn, en tjänst där man snabbt och enkelt kan ta reda på hur mycket vatten och pengar som sparas genom att byta ut äldre ett- och tvågreppsblandare. Vinsterna som blir vid bytet av gamla blandare mot exempelvis nya i FM Mattssons serie 9000E med finesser som kallstart och ekoflöde, är definitivt värda att titta närmare på och ju fler blandare som finns i fastig-heten, desto större blir självklart fördelarna.

De uppgifter du behöver ta fram innan du sätter dig framför Sparkalkylatorn är priset som betalas för vatten och el, det vill säga kronor per kWh och vad en kubikmeter vatten kostar. Du behöver också veta temperaturen på inkommande kall- och varmvatten. När du har dessa uppgifter tar det mindre än en minut att ta reda på vad du kan spara.

Sparkalkylatorn hittar du på hemsidan, fmmattsson.se.

Räkneexempel
Gäller ett hushåll med fyra personer. I köket finns en tvågreppsblandare. Handfatet i badrummet har en ettgreppsblandare.

Vattenkostnad: 31.80 kr/kubikmeter
Elkostnad: 1 kr/kWh
Inkomnmande varmvatte: 60 grader
Inkommande kallvatten: 10 grader
Nuvarande årskostnad: 5 476 kr
Årskostnad med ettgreppsblandare i 9000E-serien: 3 003 kr
Sparade pengar: 2 473 kr eller 45 procent

Bildtext:
Spara vatten med 9000E. FM Mattssons 9000E-serie sätter miljön och energieffektiviteten i första rummet. 9000E Flexi med diskmaskins-avstängning och flexipip, svängbar 360° kostar cirka 6 040 kr.

För ytterligare information vänligen kontakta
Olivia Kukacka, 08-400 255 17, olivia@perpr.se.